Ben jij op zoek naar een goede radiozender waar je kan luisteren naar je favoriete classic rock artiesten. Die zijn er gelukkig genoeg te vinden in Nederland! Hieronder vind je een selectie.

Arrow Classic Rock

Hier ontkom je eigenlijk niet aan, de naam zegt alles al. De radiozender, die inmiddels al meer dan 20 jaar bestaat, is helaas niet te beluisteren op de ether. Het is daarmee wat lastig om hiernaar te luisteren als je bijvoorbeeld in de auto zit. Arrow Classick Rock is enkel te beluisteren via internet, dit is het makkelijkst via de eigen website of een app waar je meerdere internetradiozenders vindt.

Radio Caroline

Radio Caroline is een beetje de voorloper van alle rockzenders op de radio. De Britse radiozender bestaat al sinds 1964 en was de eerste radiozender die uitgezonden werd vanaf een boot voor de Britse kust. Dit heeft de zender liefst 26 jaar volgehouden tot 1990, inmiddels is het te beluisteren vanaf het vaste land in Engeland. Let wel op dat het hierbij dus om een Engelstalige zender gaat. Er is eventueel wel een vergelijkbare Nederlandstalige zender genaamd Radio Caroline 259 Gold. Radio Caroline is in Nederland te beluisteren via internet.

Veronica

Toegegeven, op de radiozender van Veronica wordt meer muziek gedraaid dan enkel classic rock. Toch zal je merken dat er verrassend veel classic rock gedraaid wordt als je hier eventjes naar luistert. Ook Radio Veronica is overigens begonnen vanaf een schip in de Noordzee. Het heeft daarmee een vergelijkbare geschiedenis als Radio Caroline, het deed dit zelfs al vier jaar eerder! Radio Veronica is te beluisteren via internet, maar ook via de ether. De exacte frequentie is afhankelijk van de regio waarin je je bevindt, maar je hebt de meeste kans op de FM-frequenties tussen 103 en 103.2. Woon je in Noord-Brabant of Limburg? Probeer dan even 96.3 of 97.7.